kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Z regionů  |  14.02.2023 00:00:00

Kam o prázdninách? Na zámek, bobovou dráhu, za hastrmany i ke svatému Jiří

Kam o prázdninách? Na zámek, bobovou dráhu, za hastrmany i ke svatému Jiří, výletní typy, jarní prázdniny, Liberecký kraj
Kam o prázdninách? Na zámek, bobovou dráhu, za hastrmany i ke svatému Jiří
14. 02. 2023

Rok se s rokem sešel a školáci v Libereckém kraji se opět těší z jarních prázdnin. Odhazují školní aktovky a užívají si volné dny bez psaní, čtení a počítání. Ve zdejším regionu se nabízí celá řada míst, kam ve volných dnech vyrazit – a to pod střechu i ven do přírody.

„Ne všichni míří o prázdninách na hory nebo mimo domov. Prázdninový čas se tak stává příležitostí poznat zajímavosti našeho kraje. Toho, co přiláká pozornost i školních dětí, není rozhodně málo,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zajímavý program uchystal Železný Brod. Interaktivní hra Putování skřítka Střípka zavede do srdce sklářské a řemeslné výroby. Návštěvníky uvítají nejen muzea a sklářské dílny, ale také sportoviště a galerie s řemeslnými trhy. V rámci objevování obdrží různé bonusy a budou mít možnost účastnit se exkurzí, vyzkoušet si foukání skla nebo psát skleněným perem.

Pro ty, kteří milují zkoumání stop času a odkazů, které zde zanechali předci, je ideální návštěva zámku Sychrov v Českém ráji. Ten je jako jeden z mála přístupný i v zimě. V rámci prohlídkového okruhu lze navštívit prostory, jež obývali Karel X., Vilém I. či rakouský císař František Josef I.

Se spoustou zábavy přichází i české nejvyšší horyKrkonoše. Při návštěvě Harrachova lze doporučit jízdu na bobové dráze, která je díky svému vyhřívanému korytu v provozu i za nepříznivého počasí. Užít si tak lze kilometr dlouhou jízdu, přičemž zážitek umocní spletitá cesta s množstvím zatáček a okolí v podobě lesoparku.

Pořádnou dávku adrenalinu pak naservírují v Snowtubing Parku Špindlerův Mlýn-Bedřichov, kde je možné vyzkoušet dvousetmetrovou jízdu na nafukovacích duších ve sněhovém korytu. Atrakce je v provozu každý den od 10 do 21 hodin, za šera a tmy za umělého osvětlení.

Na pohádkově strávené chvíle zve Brniště v Lužických horách. Procházka za pohádkovými sochami ve skalách a lesními strážci umožní setkání se svatým Jiřím a drakem, s trollem či Duchem lesa. V rámci vycházky budete možné spatřit rovněž rozmanitá land artová díla od českých i německých umělců inspirovaná lesem, sny a legendami. Na Stezce hastrmanů se pak za doprovodu pohádkových bytostí děti seznámí s životem okolo vody, rostlinami i živočichy a dozví se užitečné informace o ochraně vody.

Další tipy na zajímavé výlety se nalézají na sociálních sítích @regionliberec a na webových stránkách www.liberecky-kraj.cz.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688